Dr Miloš Đorđević

Predsednik

Predsednik i jedan od osnivača Asocijacije za zaštitu i očuvanje voda južne Srbije je Dr Miloš Đorđević, savetnik direktora JKP za vodovod i kanalizaciju "Naissus" Niš, izabran na period od 2019-2023. godine.
Dr Miloš Đorđević je rođen 03. avgusta 1982. godine u Leskovcu. Diplomirao je 2006. godine na katedri za Industrijsku i primenjenu hemiju a zvanje doktora hemijskih nauka je stekao 2012. godine na katedri za Opštu i neorgansku hemiju, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu. Odlukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, 2016. godine izabran je u naučno zvanje Naučni saradnik.

Autor je više od 30 naučnih radova i saopštenja iz oblasti geohemije i hidrogeohemije, publikovanih u domaćim i međunarodnim časopisima.

Organizator je nekoliko stručnih konferencija i sajmova, treninga i obuka, odgovorno lice za realizaciju više domaćih i međunarodnih projekata. Bio je predavač i moderator na skoro svim događajima u regionu koje su vezani za sektor voda. Oženjen, otac dvoje dece.

Mirjana Bekčić Vićentijević

Sekretar

Mirjana Bekčić Vićentijević
Sekretaka asocijacije i jedna od tvoraca ideje formiranja Asocijacije za zaštitu i očuvanje voda Južne Srbije. Zapošljena je od 2012. godine u JKP za vodovod i kanalizaciju “Naissus”, gde kroz razlicite domaće i Evropske programe radi na unapredjenju rada preduzeća koja se bave vodosnabdevanjem i kanalisanjem otpadnih voda.
Rođena je u Nišu, gde je i diplomirala na Građevinsko-Arhitektonskom fakultetu.Licencirani je projektant arhitektonskih projekata, uređenja slobodnih prostora i unutrašnjih instalacija vodovoda i kanalizacije kao i odgovorni inženjer za energetsku efikasnost zgrada.
Kao Projekt menadžer radila je na EU projektima i bila organizator nekoliko stručnih konferencija i sajmova na kojima je bila predavač i moderator. Neretko uzima učešće u sličnim manifestacijama širom regona na kojima se dele iskustva vezana za unapređenje sektora voda.

Aleksandar Nešić

Trening koordinator

Jedan od zaposlenih u Asocijaciji za zaštitu i očuvanje voda južne Srbije je Aleksandar Nešić, na poziciji Trening koordinator, odnosno Focal point u okviru RCDN projekta.

Aleksandar Nešić je rođen 11. marta 1986. godine u Prokuplju. Diplomirao je 2011. godine na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Nišu i stekao zvanje Master-inženjer arhitekture.

Svoj radnu karijeru zapoceo je u Građevinsko-montažnom preduzeću na izvođenju radova, zatim je radio u kompaniji Philip Morris Services u sektoru prodaje, kao i u Lokalnoj samoupravi Opštine Doljevac u Odeljenju za urbanizam, inspekcijske poslove i vanprivredne delatnosti.

Učestvovao u razvoju više projekata za izvođenje radova u oblasti vodovoda i kanalizacije, kao i praćenju izvođenja pomenutih radova. Oženjen, otac dvoje dece.

Skupština

 1. Ivica Veličković, predsednik Skupštine JKP „Naissus“, Niš,
 2. Saša Ilić, član JP „Vodovod“, Surdulica,
 3. Vojimir Čarapić, član JKPD „Toplica“, Kuršumlija

Upravni odbor

 1. Igor Vučić, predsednik UO JKP „Naissus“, Niš,
 2. Zoran Nikolić, član JP „Vodovod“, Pirot,
 3. Miloš Đorđević, član JKP „Naissus“, Niš,
 4. Staniša Ristić, član JKP „Vodovod“, Leskovac,
 5. Mirjana Bekčić – Vićentijević, član JKP „Naissus“, Niš,
 6. Goran Đorđević, član JP „Vodovod“, Vranje,
 7. Milica Rakić, član JKP „Naissus“, Niš,
 8. Dragiša Simić, član JKP „Vodovod i kanalizacija“, Aleksinac,
 9. Prof. Dr Dragan Đorđević, član PMF, Niš,
 10. Bojan Nikolić, član JKP „Hammeum“, Prokuplje,
 11. Marko Petrović, član JKP „Naissus“, Niš

Nadzorni odbor

 1. Predrag Trajkov, predsednik NO JP „Usluga“, Bosilegrad,
 2. Zvonko Ilić, član JKP „Vodovod“, Vlasotince,
 3. Srđan Stojanović, član JP za vodosnabdevanje „Brestovac-Bojnik-Doljevac“

*Svih 28 preduzeća su članovi Skupštine